Kisah-kisah lawak

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Go down

Re: Kisah-kisah lawak

Post  afizsxp on Sat Apr 25, 2009 10:30 pm

Masa aku balik dari Singapore menaiki keretapi adalah tiga orang yang duduk bersama, dua didepan aku satu kat sebelah. Yang kat depan aku ni, orang American dan disebelahnya orang Cuba. Sebelah aku pulak orang Bangladesh. Dalam perjalanan tu kami pun berborak-boraklah pasal negara sendiri...borak punya borak, tiba-tiba si American ni pun keluarkan duit dollar dia lalu dibakarnya, dikeluarkannya sebatang rokok lalu dibakarnya rokok itu dengan duit tadi, lepas tu dibuangnya duit itu keluar.

Terkejutlah semua melihat kelakuan Mat salleh tu tadi... bertanyalah si
orang Cuba tadi "Why you do that for?". Dengan selamba mat salleh tu
menjawab "Don't worry, I got a lot american dollar in my country".

Tercengganglah masing-masing. Belum habis tercenggang..si Cuba ni pun tiba-tiba mengeluarkan sebatang curut (curut Cuba adalah antara yang termahal didunia) lalu dinyalakannya. Belum sempat beberapa sedut..terus dia membuangnya keluar tingkap..."Why you do that for" kata american tadi... "Don't worry, i got a lot cigar in my country".

Terkejutlah aku dibuatnya. Masa tu aku tengok Bangladesh tu tengah pikir apa nak dibuat pulak. Masa dia tengah fikir. Aku pun apa lagi... tangkap Bangla tu terus aku campak ke luar tingkap....belum sempat dia orang tanya lagi aku pun cakap lah...

"DON'T WORRY, I GOT A LOT BANGLADESH IS IN MY COUNTRY"

Back to top Go down

Re: Kisah-kisah lawak

Post  afizsxp on Sat Apr 25, 2009 10:40 pm

From : Mr. Suresh Singh of Tamil Nadu, India
To: Mr. Bill Gates of Microsoft
Subject: Problems with my new computer

Dear Mr. Bill Gates,

We have bought a computer for our home and we have found some
Problems, which I want to bring to your notice.

1. There is a button ’start’ but there is no ’stop’ button. We request you to check this.

2. We find there is ‘Run’ in the menu. One of my friends clicked ‘run’ he ran up to Amritsar ! So, we request you to change that to ’sit’, so that we can click that by sitting.

3. One doubt is whether any ‘re-scooter’ is available in system? I find only ‘re-cycle’, but I own a scooter at my home.

4. There is ‘Find’ button but it is not working properly. My wife lost the door key and we tried a lot trace the key with this ‘ find’ button, but was unable to trace. Please rectify this problem.

5. My child learnt ‘Microsoft word’ now he wants to learn ‘Microsoft sentence’, so when you will provide that?

6. I brought computer, CPU, mouse and keyboard, but there is only one icon which shows ‘MY Computer’: when you will provide the remaining items?

7. It is surprising that windows says ‘MY Pictures’ but there is noteven a single photo of mine. So when will you keep my photo in that.

8. There is ‘MICROSOFT OFFICE’ what about ‘MICROSOFT HOME’ since I use the PC at home only..

9. You provided ‘My Recent Documents’. When you will provide ‘My Past Documents’?

10. You provide ‘My Network Places’. For God shake please do not provide ‘My Secret Places’. I do not want to let my wife know where I go after my office hours.

11. Why is it that your name is Gates but u are selling WINDOWS

Regards, Suresh

Back to top Go down

Re: Kisah-kisah lawak

Post  afizsxp on Wed Apr 29, 2009 4:46 am

Rizal telah menerima panggilan telefon dari seorang yang tidak dia kenali..

Penculik: Saya telah menculik anak kamu! Kalau kamu mahu dia selamat, serahkan wang tebusan sebanyak RM1,000,000.00 sekarang juga.

Dengan ragu-ragu Rizal menjawab.

Rizal: Tapi encik, saya belum ada anak. Kahwin pun belum lagi.

Penculik: Kalau macam tu, kamu siasat anak siap yang telah saya culik, dan wang tebusannya kita kongsi dua.

Jawap penculik tanpa rasa bersalah.

Back to top Go down

Re: Kisah-kisah lawak

Post  Admin on Wed Apr 29, 2009 9:35 am

afizsxp wrote:Rizal telah menerima panggilan telefon dari seorang yang tidak dia kenali..

Penculik: Saya telah menculik anak kamu! Kalau kamu mahu dia selamat, serahkan wang tebusan sebanyak RM1,000,000.00 sekarang juga.

Dengan ragu-ragu Rizal menjawab.

Rizal: Tapi encik, saya belum ada anak. Kahwin pun belum lagi.

Penculik: Kalau macam tu, kamu siasat anak siap yang telah saya culik, dan wang tebusannya kita kongsi dua.

Jawap penculik tanpa rasa bersalah.

hohoo...lawak toi... mana ko petik lawak2 ni semua afiz lol!

_________________
Dell studio 1435,
power by intel core2duo processor 2.0GHz,
2GB Kingston DDR2 800MHz,
160GB Samsung Sata2 HDD,
ATI Mobility Radeon HD3450 256 MB dedicated Memory.
Genuine Windows Vista Enterprise Edition
avatar
Admin
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: Kisah-kisah lawak

Post  afizsxp on Wed Apr 29, 2009 5:14 pm

Aku dapat kat pakcik Google
hiks..hiks..

Back to top Go down

Re: Kisah-kisah lawak

Post  Admin on Wed Apr 29, 2009 9:58 pm

afizsxp wrote:Aku dapat kat pakcik Google
hiks..hiks..


hehehe...rajin ko mencari ek...

p/s: amacam bisnes

_________________
Dell studio 1435,
power by intel core2duo processor 2.0GHz,
2GB Kingston DDR2 800MHz,
160GB Samsung Sata2 HDD,
ATI Mobility Radeon HD3450 256 MB dedicated Memory.
Genuine Windows Vista Enterprise Edition
avatar
Admin
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: Kisah-kisah lawak

Post  afizsxp on Thu Apr 30, 2009 3:58 am

salam...

bisnes ok ustaz..alhamdulillah
balik dari lepak ngan member tadi
dah ade 2CPU menunggu kt umah..
skang tngah buat le nii...hehee...
biasenye time malam camni syok buat keje..
xde sape nak ganggu..sunyi dan sepii...

Back to top Go down

Re: Kisah-kisah lawak

Post  afizsxp on Thu Apr 30, 2009 4:12 am

Suatu pagi yang indah kat sebuah sekolah rendah, seorang guru yang
begitu dedikasi mengajar anak2 muridnya tentang betapa bahayanya
minuman keras kepada mereka. Sebelum memulakan mata pelajarannya pada hari itu dia telah mengambil 2 ekor cacing yang hidup, sebagai sampel kehidupan dan dua gelas minuman yang masing2 berisi dengan air mineral dan arak..

"Cuba perhatikan murid2.. lihat bagaimana saya akan memasukkan cacing ini kedalam gelas, perhatikan betul2. Cacing yang sebelah kanan saya, akan saya masukkan ke dalam air mineral manakala cacing yang sebelah kiri saya akan masukkan ke dalam arak. Perhatikan betul2."

Semua mata tertumpu pada kedua2 ekor cacing itu.

Seperti dijangkakan, cacing yang berada dalam gelas yang berisi air mineral itu berenang2 di dasar gelas, manakala cacing yang berada di dalam arak menggeletek lalu mati. Si cikgu tersenyum lebar, apabila melihat anak2 muridnya memberikan sepenuh tumpuan pada ujikajinya.

"Baiklah murid2, apa yang kamu dapat belajar dari ujikaji yang cikgu
tunjukkan sebentar tadi??"

Dengan penuh yakin anak2 muridnya menjawab,

UNTUK MENGELAKKAN KECACINGAN...MINUMLAH ARAK...

Peringatan: arak aharam disisi Agama Islam

Back to top Go down

Re: Kisah-kisah lawak

Post  yana on Sun Jun 07, 2009 1:37 pm

wahahah

rosak minda bdk2 skrg

adehh

Back to top Go down

Re: Kisah-kisah lawak

Post  Admin on Mon Jun 08, 2009 12:27 am

yana wrote:wahahah

rosak minda bdk2 skrg

adehh

heheh...dgr pasal nie...tpi skrg kan ...budak2 lani dah jarang kena cacing kan...

_________________
Dell studio 1435,
power by intel core2duo processor 2.0GHz,
2GB Kingston DDR2 800MHz,
160GB Samsung Sata2 HDD,
ATI Mobility Radeon HD3450 256 MB dedicated Memory.
Genuine Windows Vista Enterprise Edition
avatar
Admin
Admin


View user profile

Back to top Go down

karangan budak sekolah....

Post  putribulan on Mon Aug 24, 2009 3:02 am



huhuhu...anak sapa lah niee... lol!

Back to top Go down

Re: Kisah-kisah lawak

Post  Admin on Mon Aug 24, 2009 7:54 am

putribulan wrote:

huhuhu...anak sapa lah niee... lol!


assalammualaikum...

hehehe...bagusnya karangan nie..boleh dapat A ni.... cheers

_________________
Dell studio 1435,
power by intel core2duo processor 2.0GHz,
2GB Kingston DDR2 800MHz,
160GB Samsung Sata2 HDD,
ATI Mobility Radeon HD3450 256 MB dedicated Memory.
Genuine Windows Vista Enterprise Edition
avatar
Admin
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: Kisah-kisah lawak

Post  putribulan on Mon Aug 24, 2009 12:27 pm

mst admin dlu2 pn mcm nie kann.... Laughing

p/s: NAPE TETIBA OFF9 JER SEMALAM...NAK KENA BLASAH KERRR..GERAMMM Exclamation Suspect

Back to top Go down

Re: Kisah-kisah lawak

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum