Bagaimana Nak Disable F1

View previous topic View next topic Go down

Bagaimana Nak Disable F1

Post  afizsxp on Sun Mar 22, 2009 2:16 pm

Salam..macam mana nak Disable F1
tiap kali bile kita nak log in windows
ade sape yang tahu... lol!

Back to top Go down

Re: Bagaimana Nak Disable F1

Post  Admin on Sun Mar 22, 2009 10:45 pm

afizsxp wrote:Salam..macam mana nak Disable F1
tiap kali bile kita nak log in windows
ade sape yang tahu... lol!

assalammualaikum....

maksud afiz disable mcmna tuh..?

p/s: gambar awek tuh ke awek hang dulu 2?
avatar
Admin
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: Bagaimana Nak Disable F1

Post  afizsxp on Sun Mar 22, 2009 11:11 pm

Maksud aku,
Tiap kali aku bukak PC
Bile nak log in windows die suruh tekan F1
baru leh log in

tau tak camne nak disable
mende tu..aku cari kat bios
tak jumpe setting tu.. Mad

p/s:Gambo anak dara orang...hehee
Embarassed

Back to top Go down

Re: Bagaimana Nak Disable F1

Post  Admin on Mon Mar 23, 2009 8:15 am

afizsxp wrote:Maksud aku,
Tiap kali aku bukak PC
Bile nak log in windows die suruh tekan F1
baru leh log in

tau tak camne nak disable
mende tu..aku cari kat bios
tak jumpe setting tu.. Mad

p/s:Gambo anak dara orang...hehee
Embarassed

assalammumualaikum...

slalunya kalau wat dual boot mmg mcm 2 kan..die ade x tulis please strike f1 to continue?

p/s: kompom awk ko kan?hehe..mcmna dgn buah hati anda aritu?poskanlah di ruangan masalah .... lol!
avatar
Admin
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: Bagaimana Nak Disable F1

Post  afizsxp on Mon Mar 23, 2009 10:46 am

Kalau dah macam tu
memang takboleh le nak Disable F1 tu..

p/s sebelah ni member aku
die suke kenekan aku..
skang ni aku tngah kenekan die..hikhik

*Boleh ke nak letakkan probs aku
tu kat ruangan masalah.. lol!

Back to top Go down

Re: Bagaimana Nak Disable F1

Post  Admin on Mon Mar 23, 2009 8:31 pm

afizsxp wrote:Kalau dah macam tu
memang takboleh le nak Disable F1 tu..

p/s sebelah ni member aku
die suke kenekan aku..
skang ni aku tngah kenekan die..hikhik

*Boleh ke nak letakkan probs aku
tu kat ruangan masalah.. lol!

assalammualaikum....

rasa nya mcm 2 lah...sbb aku pun wat dual boot ubuntu...ubuntu loading cepat kan?..hehe

boleh jer..di persilakan...tp bukan ruangan ni...ruangan perbincangan masalah....
avatar
Admin
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: Bagaimana Nak Disable F1

Post  afizsxp on Tue Mar 24, 2009 1:44 am

W'salam..
mmang dah ok sangat kalo
ko dh pakai ubuntu ni
aku nak tanye lagi satu soalan

*Tiap kali aku nak mainkan audio/video
die suruh aku install codec..
*Mane nak dapat bende yang die nak tu,sebab
setakat aku pakai ubuntu ni xpnah lagi aku pasang mp3/video study

Back to top Go down

Re: Bagaimana Nak Disable F1

Post  Admin on Thu Mar 26, 2009 10:18 pm

afizsxp wrote:W'salam..
mmang dah ok sangat kalo
ko dh pakai ubuntu ni
aku nak tanye lagi satu soalan

*Tiap kali aku nak mainkan audio/video
die suruh aku install codec..
*Mane nak dapat bende yang die nak tu,sebab
setakat aku pakai ubuntu ni xpnah lagi aku pasang mp3/video study

asssalammmuaalaikum...

sorry kebelakangan nie agak bz sgt2..x sempat nak jenguk....

em...maksud ko?codec utk ubuntu ke?
avatar
Admin
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: Bagaimana Nak Disable F1

Post  afizsxp on Sun Mar 29, 2009 1:22 am

W'salam...
sory le lame tak jengah sini
sibuk skit..hehe

Betul,codec untuk ubuntu
ustaz tau ke?

Back to top Go down

Re: Bagaimana Nak Disable F1

Post  Admin on Mon Mar 30, 2009 12:12 am

afizsxp wrote:W'salam...
sory le lame tak jengah sini
sibuk skit..hehe

Betul,codec untuk ubuntu
ustaz tau ke?

haaah codec ni masalah sikit....saya pun masih wat reseacrh ttg ni...

so...afiz pakai ubuntu ke skrg?
avatar
Admin
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: Bagaimana Nak Disable F1

Post  afizsxp on Tue Mar 31, 2009 12:55 am

Betul..skang ni aku pakai Ubuntu8.10
driver untuk modem pun aku xdapat lagi
kalau boleh aku nak kaji ubuntu macam mane
aku kaji windows xp..hehehe.......... study

Back to top Go down

Re: Bagaimana Nak Disable F1

Post  Admin on Tue Mar 31, 2009 9:40 am

afizsxp wrote:Betul..skang ni aku pakai Ubuntu8.10
driver untuk modem pun aku xdapat lagi
kalau boleh aku nak kaji ubuntu macam mane
aku kaji windows xp..hehehe.......... study

assalammualaikum...

saya pun nak cari kehebatan ubuntu ni..tgh wat reseacrh gak pasal driver codec n etc...
insyaAllah kalau dapat saya akan maklumkan kepada anda study
avatar
Admin
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: Bagaimana Nak Disable F1

Post  afizsxp on Tue Mar 31, 2009 11:59 am

W'salam..bagus tu ustaz
kite kaji ubuntu ni sama2
ada pengetahuan boleh kite kongsi pasal ubuntu ni
sebab skang ni,banyak kompeni2 besar kt malaysia ni
nak cari orang yg tau pakai linux ni...

cheers cheers

Back to top Go down

Re: Bagaimana Nak Disable F1

Post  Admin on Wed Apr 01, 2009 6:10 pm

afizsxp wrote:W'salam..bagus tu ustaz
kite kaji ubuntu ni sama2
ada pengetahuan boleh kite kongsi pasal ubuntu ni
sebab skang ni,banyak kompeni2 besar kt malaysia ni
nak cari orang yg tau pakai linux ni...

cheers cheers

assalammualaikum....

betul..coz satu virus windows x leh attck... lagi satu ubuntu nie open source...diorg nak limited kan bajet...so..diorg leh decrese kos diorg.... Rolling Eyes Wink
avatar
Admin
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: Bagaimana Nak Disable F1

Post  afizsxp on Thu Apr 02, 2009 10:41 am

W'salam..
betul tu ustaz..hehe
sama2 le kite kaji ubuntu ni..
ade pengetauan tntang ubuntu ni
kite kongsi same2 lol!

Back to top Go down

Re: Bagaimana Nak Disable F1

Post  Admin on Mon Apr 06, 2009 10:00 am

assalammualaikum...
heheh..betul2... tgh explorer gak..tp intenet slow la... ubuntu loading boot cepat tu lol!
avatar
Admin
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: Bagaimana Nak Disable F1

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum