nak tanya bagi sesape amik kos engineering

View previous topic View next topic Go down

nak tanya bagi sesape amik kos engineering

Post  Pu3_RahSIaPel4NG! on Sat Mar 14, 2009 10:33 am

Kos ni banyak guna add math kan...

dalam pengiraan tertentu..

so.. rasanye farah layak kot dapat tawaran ni

coz result farah..:

addmath : A2
matematik moden: A1
Kimia: B4

agak2 nye farah layak tak

crite ckit pasal kos ni bg sesape yg studi kos ni skrang

Back to top Go down

Re: nak tanya bagi sesape amik kos engineering

Post  core_i7 on Sat Mar 14, 2009 12:59 pm

Pu3_RahSIaPel4NG! wrote:Kos ni banyak guna add math kan...

dalam pengiraan tertentu..

so.. rasanye farah layak kot dapat tawaran ni

coz result farah..:

addmath : A2
matematik moden: A1
Kimia: B4

agak2 nye farah layak tak

crite ckit pasal kos ni bg sesape yg studi kos ni skrang


yang aku tahu lah kan, electronic eng ni slah satu sub yg bayk pengiraan.makna kata,kalau masuk bahagian engineering,anda x kan terlepas daripada calculation.average dlm university kat mesia ni,perempuan kebnyakn ambil civel and elcetronics engneering.mungkin utk memudahkan diorg wat kerja.kalau mekanikal,rasa2 majikan nanti nak ambil x perempuan g repair bende yg berat2?? Rolling Eyes

dengan keputusan ko tuh agak cemerlang.boleh la electronic engnineering..kalau theory calculation amat susah .theory paling susah sub mekanikal dan juga elektronik... Ada sesetangah University tawarkan Chemical Engineering... market gak..


yang ni ada huraian mengenai serba sedikit ttg dip engneering

Diploma Kejuruteraan

Program Diploma Kejuruteraan diharapkan dapat melahirkan tenaga mahir sebagai Pembantu Jurutera bagi memenuhi keperluan guna tenaga negara terutama dalam bidang mikroelektronik secara khusus dan elektronik secara amnya.

Struktur Program ini memerlukan 98 unit untuk pengijazahan dalam tempoh 3 tahun pengajian sepenuh masa. Kursus-kursus yang ditawarkan terbahagi kepada 2 bahagian utama iaitu Kursus Teras (83 unit) dan Kursus Keperluan Universiti (15 unit).



Ijazah Kejuruteraan Elektronik

Program Kejuruteraan Elektronik dibentuk bagi memenuhi keperluan guna tenaga profesional yang semakin meningkat terutamanya di dalam bidang rekabentuk litar terkamir, rekabentuk perkakasan EDA (Electronic Design Automation) dan elektronik konvensional.

Program ini meliputi pengajian di dalam bidang rekabentuk litar terkamir, aplikasi FPGA (Field Programmable Gate Array) dan rekabentuk sistem di atas cip. Program ini juga menekankan kursus elektronik konvensional yang merangkumi kursus elektronik kuasa, peralatan elektronik, sistem kawalan, senibina komputer dan pemprosesan isyarat digit.



kalau nak engineering power kan, peringkat diploma dekat UTM,tp mmg kene struggle abis2 san sbb UTM ni sensitif mnjaga kuantiti,then Unimap Engineering dia bagus lebih specific.. Uitm pun di antara yang terbaik

Back to top Go down

Re: nak tanya bagi sesape amik kos engineering

Post  streamax on Sun Mar 15, 2009 1:39 am

Pu3_RahSIaPel4NG! wrote:

addmath : A2
matematik moden: A1
Kimia: B4

gempak result..
congratz

Back to top Go down

Re: nak tanya bagi sesape amik kos engineering

Post  core_i7 on Sun Mar 15, 2009 9:55 pm

streamax wrote:
Pu3_RahSIaPel4NG! wrote:

addmath : A2
matematik moden: A1
Kimia: B4

gempak result..
congratz

pergghhh mantap betui....dulu sure mrsm.. cheers

Back to top Go down

Re: nak tanya bagi sesape amik kos engineering

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum